Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs LL RL

Hoi,
Nu zit ik al enkele dagen te knoeien met een paar opgaven van wiskunde nl:
sec 2x - tan 2x = tan (p/4 - x)
nu heb ik al gedaan
sec 2x = 1/cos (2x)
tan 2x = sin 2x/ cos 2x = 2sinxcosx/ 2cos2x
tan p/4 -x ) = sin (a-b)/cos (a-b)...

maar toch geraak ik er nog niet aan uit...

Brecht
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 29 december 2011

Antwoord

Brecht,
Nog een keer proberen:sec2x-tan2x=(1-sin2x)/cos2x=(cosx-sinx)2/(cos2x-sin2x)=
=(cosx-sinx)/(cosx+sinx)=(1-tanx)/(1+tanx)=tan(1/4p-x).

kn
donderdag 29 december 2011

 Re: Bewijs LL RL 

©2001-2024 WisFaq