\require{AMSmath} Gooien met 3 dobbelstenen Wat is de kans dat je minstens 2 zessen gooit met 3 dobbelstenen? Kurt Iets anders - woensdag 15 januari 2003 Antwoord P(minstens 2 zessen)=P(2 zessen)+P(3 zessen) P(2 zessen)=3·1/6·1/6·5/6=15/216 P(3 zessen)=1/6·1/6·1/6=1/216 P(minstens 2 zessen)=P(2 zessen)+P(3 zessen)=16/216=2/27 Zie gooien met drie dobbelstenen WvR woensdag 15 januari 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat is de kans dat je minstens 2 zessen gooit met 3 dobbelstenen? Kurt Iets anders - woensdag 15 januari 2003
Kurt Iets anders - woensdag 15 januari 2003
P(minstens 2 zessen)=P(2 zessen)+P(3 zessen) P(2 zessen)=3·1/6·1/6·5/6=15/216 P(3 zessen)=1/6·1/6·1/6=1/216 P(minstens 2 zessen)=P(2 zessen)+P(3 zessen)=16/216=2/27 Zie gooien met drie dobbelstenen WvR woensdag 15 januari 2003
Zie gooien met drie dobbelstenen
WvR woensdag 15 januari 2003
©2001-2024 WisFaq