Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische formules: bewijs

Bewijs volgende identiteiten:
(Sin(2x)·Cos x)/((1+cos(2x))·(1+cos x))= tan(x/2)

Ik weet dat je het linker lid zodanig moet uitwerken dat de teller sin(x/2) wordt en de noemer cos(x/2) ik heb alles al geprobeerd, maar na twee stappen zit ik altijd vast.

De tweede die ik moet bewijzen is deze:

(2 sin x+ sin (2x))· tan (x/2) = 2 sin2 x

Dezed heb ik ook al proberen uitwerken, maar hij werd zoooo lang dat ik niet meer juist weet of ik nog goed bezig ben.

Zouden jullie mij kunnen helpen? Alvast bedankt

Louis
Overige TSO-BSO - zaterdag 17 december 2011

Antwoord

Louis,
Met sin2x=2sinxcosx en 1+cos2x=2cos2x en 1+cosx=2cos21/2x kun je alles afeiden.

kn
zondag 18 december 2011

©2001-2024 WisFaq