Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zijden berekenen bij een trapezium

Hoi, ik heb binnenkort een toets, maar ik begrijp nog steeds niet hoe je een zijde uit moet rekenen bij een trapezium.
Een voorbeeld: het trapezium ABCD en middenin staat S, je weet dat BD loodrecht op de zijde BC staat. Je weet BD=26 en CB=15 en AB=19.
Hoe moet ik dan BS uitrekenen?

moby
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 12 november 2011

Antwoord

Je figuur is me niet helemaal duidelijk. Kan je een plaatje sturen? Of de coördinaten van A, B, C, D en S? Zie eventueel http://www.geogebra.org/webstart/geogebra.html

WvR
zondag 13 november 2011

 Re: Zijden berekenen bij een trapezium 

©2001-2024 WisFaq