Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Maximum en minimum

Hey, Hoe bereken je het maximum en/of minimum van een functie zoals de deze bijvoorbeeld:
f(x)= x4-0,7x3-0,6x2+1

het antwoord is:
maximum(0,1)
minimum (0,87 ; 0,66) en (-0,34 ; 0,97)

Lore
3de graad ASO - maandag 12 september 2011

Antwoord

Met f(x)=x4-0,7x3-0,6x2+1 kan je met de afgeleide de extremen vinden:

f'(x)=4x3-2,1x2-1,2x

Neem f'(x)=0, oplossen, tekenverloop en dan weet je wat het maximum en de minima zijn.

Zou dat lukken?

WvR
maandag 12 september 2011

©2001-2024 WisFaq