Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten van 2 functies

Ik heb een oefening in mijn boek staan waarbij ik de snijpunten moet bepalen van de functies f(x)= x5 en g(x)= 2x3-2x2+3x-2

Ik heb ze geprobeerd gelijk te stellen en daarna geprobeerd op te lossen met de regel van horner, maar op een bepaald moment loop ik gewoon vast! Kan iemand mij helpen aub?

Jana
3de graad ASO - vrijdag 2 september 2011

Antwoord

Jana,
Re moet dus gelden: x5-2x3+2x2-3x+2=0. Als er gehele nulpunten zijn, zijn dat delers van 2. Nu zijn x=1 en x=-2 nulpunten. Controleer maar zelf.
Dus x5-2x3+2x2-3x+2=(x-1)2(x+2)(x2+1)=0 voor x=1 en x=-2.

kn
zaterdag 3 september 2011

 Re: Snijpunten van 2 functies 

©2001-2024 WisFaq