Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 65597 

Re: Re: Waarden van p

Dus klopt het dan dat het antwoord op de vraag p=2/3 is?

Mike
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 augustus 2011

Antwoord

Mike,
Nee, dat is fout.D=81-108p$>$0 geeft p$<$3/4. Maar zijn alle p$<$3/4 toegestaan?
y=(9+$\sqrt{ }$D)/2p moet positief zijn, dus p$>$0. Het andere nulpunt is
y=(9-$\sqrt{ }$D)/2p moet ook postief zijn dus 9-$\sqrt{ }$D$>$0 voor p$>$0.
Antwoord:0$<$p$<$3/4.

kn
maandag 29 augustus 2011

©2001-2024 WisFaq