Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partieel differentiëren

z=(x,y)
z.x+zy2+x3=xÖy
Bepaal:
dz/dx en dz/dy

khofas
Student universiteit - maandag 20 juni 2011

Antwoord

Als je z schrijft als functie van x en y:

$
\Large z(x,y) = \frac{{x\left( {\sqrt y - x^2 } \right)}}
{{x + y^2 }}
$

Helpt dat?

WvR
maandag 20 juni 2011

©2001-2024 WisFaq