Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand van punt tot punt op cirkel

Ik ben al even aan het stoeien met de volgende opgave, het oplossen van de vergelijking:
1,5 = √((1+(1-cos(x))2+(1+sin(x))2)
Hierbij wil ik de vergelijking oplossen naar x.
Wat ik al geprobeerd heb is het herschrijven van beide vergelijkingen naar een cosinus (sin(x)=cos(x+0,5$\pi$). Vervolgens de kwadraten volledig uitschrijven, waar ik vervolgens vastloop.

Kunt u mij helpen?

Jasper
Ouder - woensdag 15 juni 2011

Antwoord

Jasper,
Beide leden kwadrateren en weten dat sin2x+cos2x=1.

kn
woensdag 15 juni 2011

©2001-2024 WisFaq