Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs

Bewijs: cos2x + cos2y + cos2z = 1 - 2cosx . cosy . cosz, als je weet dat x + y + z = 180° (soms hoeken driehoek)

Hoe los ik dit op?

Marie
Student Hoger Onderwijs België - maandag 6 juni 2011

Antwoord

Begin alvast met z te elimineren uit de vergelijking door z = 180 - x - y in te voeren in de gelijkheid die je moet bewijzen. Pas er vervolgens de formules op toe voor cosinus van verwante hoeken en cosinus van som en verschil van hoeken. Kijk eens hoe ver je dat brengt...

cl
maandag 6 juni 2011

©2001-2024 WisFaq