Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De afgeleide

De eerste vraag was:
Functie 1 is: y=f(x)ax+b (A & B zijn constante)

Gevraagd de afgeleide y'van functie 1: {Deze had ik opgelost met het volgende antwoord}
lim(∆x=0) (ax+a∆x+b-ax-b)/∆x
lim(∆x=0) a∆x/∆x = a

De volgende opdracht is:
Gevraagd de afgeleide op punt [1,(a+b)] voor functie 1

Wat moet ik hier nu exact doen en hoe pak ik dat aan?

De vorige vraag was

Henk
Student hbo - maandag 14 februari 2011

Antwoord

Ik neem aan dat je het over de functie f(x) = ax + b hebt, dus een functie waarvan de grafiek een rechte lijn is. Dan is de helling (en dat is de afgeleide toch in feite) altijd hetzelfde.
Je berekening van de afgeleide is in orde en je laat zien dat er altijd a uitkomt. Logisch, want dat is de richtingscoëfficiënt.
Ook bij x = 1 is de afgeleide waarde dus a.
Het lijkt me dan ook dat je niets meer moet willen doen.

MBL
dinsdag 15 februari 2011

 Re: De afgeleide 

©2001-2024 WisFaq