Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verdubbelingsformulessom en verschil formules en simpson

ik heb donderdag toets en 'k viind deze oefeningen echt niet kunnen jullie mij helpen?

nr 1 : sin2 (5a)- sin2 (3a) =sin(8a). sin(2a)
nr 2 : cos2(b)- cos2(a)= sin(a+b) . sin (a-b)
nr 3 : sin(a+b) . cos(b)= sin(a)+ sin(b). cos(a+b)

Annele
3de graad ASO - zondag 30 januari 2011

Antwoord

Hallo

Oef. nr.1 en 2 verlopen identiek :
pas eerst in het LL de formule toe : a2-b2 = (a+b)(a-b)
pas dan voor deze 2 factoren telkens de formule van Simpson toe
denk dan aan de formule : sin(2a) = 2sin(a)cos(a)
Je bekomt dan het RL

Voor oef. nr.3 pas je in LL en RL de somformule toe en werk de haakjes uit.
Schrap de gelijke term in LL en RL
Zonder in RL sin(a) af en dan zie je het wel ..

Lukt het nu?

LL
zondag 30 januari 2011

©2001-2024 WisFaq