\require{AMSmath} Goniometrische vergelijkingen Ik vind de oplossing niet van cosx.cos4x=cos2x.cos3xIk heb al geprobeerd met de formule cosp+cosq=2.cos(p-q)/2.cos(p+q)/2 maar geraak er hier niet mee.Hilde hilde Overige TSO-BSO - woensdag 26 januari 2011 Antwoord Hallo, Hilde.Gebruik cos4x = cos22x - sin22x =(2cos2x - 1)2 - 4sin2x cos2x = (2cos2x - 1)2 - 4(1-cos2x)cos2x.Zo kan men ook het rechterlid van uw vergelijking uitdrukken in cos(x).Stelt men vervolgens cos(x) = t, dan wordt het een veeltermvergelijking.Succes ermee.(Er komt 2t3-2t=0, dus t=0 of t=1 of t=-1, dusx is een geheel veelvoud van pi/2.) hr woensdag 26 januari 2011 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik vind de oplossing niet van cosx.cos4x=cos2x.cos3xIk heb al geprobeerd met de formule cosp+cosq=2.cos(p-q)/2.cos(p+q)/2 maar geraak er hier niet mee.Hilde hilde Overige TSO-BSO - woensdag 26 januari 2011
hilde Overige TSO-BSO - woensdag 26 januari 2011
Hallo, Hilde.Gebruik cos4x = cos22x - sin22x =(2cos2x - 1)2 - 4sin2x cos2x = (2cos2x - 1)2 - 4(1-cos2x)cos2x.Zo kan men ook het rechterlid van uw vergelijking uitdrukken in cos(x).Stelt men vervolgens cos(x) = t, dan wordt het een veeltermvergelijking.Succes ermee.(Er komt 2t3-2t=0, dus t=0 of t=1 of t=-1, dusx is een geheel veelvoud van pi/2.) hr woensdag 26 januari 2011
hr woensdag 26 januari 2011
©2001-2024 WisFaq