Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verdubbelings en halverings formules oefeningen

Ik moet deze oefening oplossen en 'k weet echt niet hoe ik eraan moet beginnen!

cos2(a+b)+cos(a-b)= 1 + cos2a · cos2b

merci

Annele
3de graad ASO - zondag 23 januari 2011

Antwoord

Anneleen,
De opgave moet zijn:cos2(a+b)+cos2(a-b)=1+cos2acos2b.Vul in het linkerlid in de formules voor cos(a+b) en cos(a-b).Dif geeft dan
2cos2acos2b+2sin2asin2b.Nu is cos2acos2b=(cos2a-sin2a)(cos2b-sin2b)=
cos2acos2b+sin2asin2b-cos2asin2b-sin2acos2b.Nu is cos2asin2b=
(1-sin2a)sin2b en sin2acos2b=(1-cos2a)cos2b.Dit invullen geeft het gevraagde resultaat.

kn
zondag 23 januari 2011

©2001-2024 WisFaq