Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Hulpmiddelen

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Plaatjes en verhalen

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat

Wiskundeleraar


\require{AMSmath}

Binaire getallen optellen

Op jullie site kon ik wel een eenvoudige manier vinden van het aftrekken van binaire getallen maar niet van het optellen. graag weer zo'n makkelijk voorbeeld. bvd.

jeroen
Leerling mbo - vrijdag 7 januari 2011

Antwoord

Bij het optellen van binaire getallen gebruik je:
0+0=0
1+0=1
0+1=1
1+1=10

Voorbeeld:
 1010011
 1001011
--------
10011110

Van rechts naar links:

1+1=0 en 1 onthouden
1+1+1=1 en 1 onthouden
1+0+0=1
0+1=1
1+0=1
0+0=0
1+1=0 en 1 onthouden
1=1

klaar...!

WvR
vrijdag 7 januari 2011

©2001-2023 WisFaq