Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk oplossen met vergelijking

Een vader is nu 42 jaar en zijn zoon 12 jaar. Wanneer zal de vader driemaal zo oud zijn als zijn zoon?

Feline
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 12 augustus 2010

Antwoord

Hallo

Stel dat vader na x jaren driemaal zo oud zal zijn als zijn zoon.
Na x jaren is de vader 42+x jaren oud en de zoon 12+x jaren oud.
Nu moet de vader driemaal zo zijn als de zoon, dus
42 + x = 3.(12 + x)
Hieruit kun je x oplossen:
42 + x = 36 + 3.x
6 = 2.x
Dus x = 3
Over 3 jaar is de vader 45 en de zoon 15 jaar oud.

LL
donderdag 12 augustus 2010

©2001-2024 WisFaq