Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Variabelen ellips oplossen

Voor de oppervlakte van de ellips wordt de volgende formule gegeven. x2/a2 + y2/b2 = 1
Door de variabelen x en y uit de bovenstaande formule te halen en dan te integreren kan de oppervlakte bepaald worden.
Nou snap ik niet hoe ik de variabelen uit deze formule haal.

Uitkomst heb ik:
(-y2+b2)^1/2 x a/b
(-x2+a2)^1/2 x b/a

Iemand die me de te nemen stappen kan uitleggen?

Jeroen
Student hbo - zaterdag 26 juni 2010

Antwoord

Jeroen,
Uit x2/a2+y2/b2=1 volgt y2/b2=1-x2/a2=(a2-x2)/a2,zodat y2=b2/a2(a2-x2) en dus y=b/aÖ(a2-x2) met 0xa.

kn
zaterdag 26 juni 2010

©2001-2024 WisFaq