Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule maken

Wie vindt het leuk om mij te helpen bij het maken van een vergelijking?



Ik heb een rechthoek met de verhouding (h:b) 1:7
Wanneer h kleiner wordt (de verhouding veranderd), ontstaat er een soort boot (zie tekening).
Nu wil ik de hoek die ontstaat als uitkomst uit de vergelijking.

Ik kom zelf niet veel verder dan dit:
h=0 l=7 ® hoek=0
h=0.5 l=7 ® hoek=45
h=tan(hoek)·l ® hoek=tan-1(h/l)
Ik denk dat ik iets moet met het ontstane lengteverschil...

Wie kan mij helpen?

Jeroen
Student hbo - vrijdag 14 mei 2010

Antwoord

Plaatje dan maar?

q62444img1.gif

Met de tangens kan je voor de hoek A de volgende formule opstellen:

$
\large \tan \alpha = {h \over {1000 - h}}
$

Helpt dat?

WvR
vrijdag 14 mei 2010

©2001-2024 WisFaq