Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten van 2 functies

Gegeven de kwadratische formule f(x)=-2x2-8x+24.
Hier heb ik de snijpunten met de x-as en de y-as bepaald
f(x)=-2(x2+4x-12) = (x-2) en (x+6) als x=0 dan snijden
f(x)=-2.02-8.0+24=24.
Tevens is het een bergparabool want a0.(a=-2)
Bepaal nu p als g(x)=px+8?

Dus gelijkstellen:
px+8=-2x2-8x+24 Maar hoe moet ik dan verder, graag een aanwijzing.

Alvast bedankt

siggy
Student hbo - donderdag 22 april 2010

Antwoord

't Is me niet helemaal duidelijk wat nu de vraag is. Bedoel je misschien dat g raakt aan f? Of, zo niet, wat is dan precies de vraag? Wel of geen oplossing? Twee oplossingen? Of iets anders?

WvR
vrijdag 23 april 2010

 Re: Snijpunten van 2 functies 

©2001-2024 WisFaq