Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verwachtingswaarde berekenen

Stochast X heeft kansdichtheidsfunctie f gegeven door f(x)= als v/x3 als x1 en 0 elders. Nu moet ik E(X) berekenen uitgedrukt in v.

Maar ik zou niet weten hoe ik dit aan kan pakken,

Alvast Bedankt

Groetjes Jelle

Jelle
Student hbo - woensdag 7 april 2010

Antwoord

Jelle.
Opdat f(x) een kansdichtheid is ,moet $\int{}$f(x)dx=1 zijn, x van 1 naar oneindig.Daar $\infty$v/x3dx=v/2=1,dus v=2.
De E(X)=$\int{}$xf(x)dx=v,x van 1 naar oneindig.

kn
woensdag 7 april 2010

©2001-2024 WisFaq