Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Discriminant berekenen

Hoe moet ik van deze vergelijking de discriminant berekenen?

21x2+10Ö3xy+31y2+(36+32Ö3)x+(-32+36Ö3)y-44=0

Alvast bedankt!

Charis
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 9 januari 2010

Antwoord

Aangenomen dat je er een vergelijking met variabele x in wilt zien (je kunt het ook opvatten als vergelijking in y), krijg je de volgende a, b en c.
a = 21, b = 10Ö(3)y + 36 + 32Ö(3) en c = 31y2-44-32y+36Ö(3)y.
En dan D = b2-4ac bepalen!
Dat lijkt me geen feest.....

MBL
maandag 11 januari 2010

 Re: Discriminant berekenen 

©2001-2024 WisFaq