Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cosinus en Sinus regel #2

Ik had eerder al een soortgelijke vraag gesteld, heel erg bedankt voor het antwoord. Maar ook met de extra info die ik heb gekregen in dat antwoord kom ik niet uit het volgende. De situatie is +- hetzelfde alleen de formule moet andersom.

Weer een driehoek zoals je van de cosin regel kan verwachten:

A = onbekend
B = (1/4) 'x'
C = (3/4) 'x'

Alpha = 'y'
Beta = gevraagd
Gamma = onbekend

Door het ontbreken van veel gegevens, de sin regel lukt hier al niet, kom ik er zelf niet uit. De 1e vraag van mij bleek veel simpeler te zijn dan ik dacht (zelf vergeet ik sommige van die trucjes) dus ik hoop dat jullie mij weer kunnen helpen.

Vincen
Student hbo - donderdag 7 januari 2010

Antwoord

Je kunt A met de cosinusregel berekenen:
A2=B2+C2-2BC·cos(Alpha).
Nu zijn A,B en Alpha bekend.
Daarna kun je Beta berekenen met de sinusregel.

hk
maandag 11 januari 2010

©2001-2024 WisFaq