Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Volume van een lichaam


Ik moet het volume van een lichaam bepalen dat begrensd is door de paraboloïde x2+4y2=z, het vlak z=0 en de parabolische cilinders y2=x en x2=y.

Uit de opgave geraak ik niet echt wijs uit, zelf al probeer ik het te tekenen, zie ik er geen beginnen aan.

Kan iemand mij eens op weg zetten, alvast bedankt

Andy
Student Hoger Onderwijs België - zondag 27 december 2009

Antwoord

Beste Andy,

Maak in 2D alvast een schets in het vlak xy-vlak (z = 0), de twee parabolische cilinders (parabolen in dat vlak) begrenzen dan een gebied G.
In de hoogte loopt het lichaam van z = 0 tot aan z = x2+4y2. Stel de drievoudige integraal op, of integreer direct x2+4y2 over het gebied G (begrensd door x = y2 en y = x2 in het xy-vlak).

mvg,
Tom

td
zondag 27 december 2009

©2001-2024 WisFaq