Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Hulpmiddelen

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Plaatjes en verhalen

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat

Wiskundeleraar


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61193 

Re: Re: Intrest berekenen als maandbedrag, ontleend bedrag en duur gekend zijn

Wat is de formule om het maand en jaar percentage te berekenen?

Jos de
Iets anders - woensdag 23 december 2009

Antwoord

Jos,
Bij Intrest berekenen als maandbedrag, ontleend bedrag en duur gekend zijn staat de gevraagde formule. m=500,k=20000 en n=120.
Zoals vermeld is het maandpercentage alleen te berekenen met een (financiële)calculator. Als p=maandpercentage,dan is het jaarpercentage={(1+p/100)12-1}/100.

kn
woensdag 23 december 2009

 Re: Re: Re: Intrest berekenen als maandbedrag, ontleend bedrag en duur gekend z 

©2001-2023 WisFaq