Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60870 

Re: Oneigenlijke integraal tussen 0 en oneindig

Helaas begrijp ik nog niet hoe u aan (3/2) Int[sin(3x). (e-x)]dx komt. Waarom is het niet aanbevelingswaardig om de halveringsformule toe te passen, zodat je de breuk 3x/2 kwijtraakt?

Johan
Student hbo - zondag 13 december 2009

Antwoord

Johan,
Dat gaat als volgt (grenzen zelf invullen):-òsin2(3x/2)de-x=
òe-xdsin2(3x/2)=ò3sin(3x/2)cos(3x/2)e-xdx= 3/2òsin3xe-xdx. Hier gebruiken we dat sin2x=2sinxcosx.Ook in jouw geval nog 2 keer partieel integreren.

kn
woensdag 16 december 2009

©2001-2024 WisFaq