Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische vergelijkingen

ik snap de volgende vergelijking niet, het staat bij oefeningen op de basisvergelijking.

tan2x.cotx-tanx.cot2x+1=0

hannah
3de graad ASO - zaterdag 5 december 2009

Antwoord

Als je tan(2x) vervangt door 2tan(x)/(1-tan2(x)) en cot(x) vervangt door 1/tan(x) en dan nog cot(2x) door 1/tan(2x)=(1-tan2(x))/2tan(x), en je stelt tan(x) = t, dan krijg je volgens mij een redelijk overzichtelijke vergelijking. Probeer het eens!

MBL
zaterdag 5 december 2009

©2001-2024 WisFaq