Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cos(2a) en cosē(a)

Beste,

Met het bewijzen van de t-formule: cos2a = (1-tan2a)/(1+tan2a), zat ik vast, want op een of andere manier zou cos2a gelijk moeten zijn aan 1/(1+tan2a). Alleen snap ik de link tussen beiden niet.

Alvast bedankt,
Elise

Elise
3de graad ASO - zaterdag 5 december 2009

Antwoord

Elise,
1+tg2a=1+sin2a/cos2a=(cos2a+sin2a)/cos2a=1/cos2a,terwijl
1-tg2a=1-sin2a/cos2a=(cos2a-sin2a)/cos2a=cos2a/cos2a.
Deling geeft het resultaat.

kn
zaterdag 5 december 2009

©2001-2024 WisFaq