Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kegelsneden

hej wisfaq,

Dit is mijn vraag, ik weet echt niet hoe te beginnen, kan jij mij helpen?

Gegeven: de ellips met vergelijking 9x2 +16y2=144
gevraagd: Bepaal de hoekpunten van het vierkant waarvan de zijden raken aan de ellips en de hoekpunten op de assen van de ellips liggen.

Ik ben dus begonnen met het omvormen van de vergelijking
die wordt dan x2/16 +y2/9 = 1 a=4 en b=3

Helaas zit ik nu vast ...
Alvast bedankt

Lynn W
3de graad ASO - zaterdag 24 oktober 2009

Antwoord

Ik weet niet of dat de handigste manier is maar als je bijvoorbeeld de rechte y=-x+b snijdt met de ellips en eist dat er 1 snijpunt is dan kan je met de discriminant vrij makkelijk de waarde(n) van b bepalen. Ik komt dan uit op (5,0), (0,5), (-5,0) en (0,-5) als hoekpunten van dat vierkant.
Denk je dat er een slimmere methode is?

WvR
zaterdag 24 oktober 2009

 Re: Kegelsneden 
 Re: Kegelsneden 

©2001-2024 WisFaq