\require{AMSmath} Oplossen in R Ik heb een probleem met het oplossen van volgende functie . Ik weet ik moet alles op dezelfde noemer zetten maar toch ...Los op in R: 1 1 1--- + --- = ---x-5 x-3 x-4 Alice 2de graad ASO - vrijdag 16 oktober 2009 Antwoord Inderdaad!$\eqalign{ & {1 \over {x - 5}} + {1 \over {x - 3}} = {1 \over {x - 4}} \cr & {1 \over {x - 5}} \cdot {{x - 3} \over {x - 3}} + {1 \over {x - 3}} \cdot {{x - 5} \over {x - 5}} = {1 \over {x - 4}} \cr & {{x - 3} \over {(x - 5)(x - 3)}} + {{x - 5} \over {(x - 3)(x - 5)}} = {1 \over {x - 4}} \cr & {{2x - 8} \over {(x - 5)(x - 3)}} = {1 \over {x - 4}} \cr & (2x - 8)(x - 4) = (x - 5)(x - 3) \cr & ... \cr}$...en dan verder oplossen.... WvR vrijdag 16 oktober 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een probleem met het oplossen van volgende functie . Ik weet ik moet alles op dezelfde noemer zetten maar toch ...Los op in R: 1 1 1--- + --- = ---x-5 x-3 x-4 Alice 2de graad ASO - vrijdag 16 oktober 2009
1 1 1--- + --- = ---x-5 x-3 x-4
Alice 2de graad ASO - vrijdag 16 oktober 2009
Inderdaad!$\eqalign{ & {1 \over {x - 5}} + {1 \over {x - 3}} = {1 \over {x - 4}} \cr & {1 \over {x - 5}} \cdot {{x - 3} \over {x - 3}} + {1 \over {x - 3}} \cdot {{x - 5} \over {x - 5}} = {1 \over {x - 4}} \cr & {{x - 3} \over {(x - 5)(x - 3)}} + {{x - 5} \over {(x - 3)(x - 5)}} = {1 \over {x - 4}} \cr & {{2x - 8} \over {(x - 5)(x - 3)}} = {1 \over {x - 4}} \cr & (2x - 8)(x - 4) = (x - 5)(x - 3) \cr & ... \cr}$...en dan verder oplossen.... WvR vrijdag 16 oktober 2009
WvR vrijdag 16 oktober 2009
©2001-2024 WisFaq