Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Algebraïsch uitschrijven van cyclometrische functie

Hallo

Dit is al een tijdje geleden... Hopelijk kunnen jullie me helpen met deze functies algebraïsch uit te schrijven.

a) sin(2Bgcotgx)=?

b) sec(4Bgsinx)=?

Bedankt!

Bram
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 3 september 2009

Antwoord

Hallo

a) Stel Bgcotgx = a
Dan is cotga = x
Hieruit kun je sina en cosa uitdrukken in functie van x
Nu is : sin(2Bgcotgx) = sin(2a) = 2sinacosa
Uitgewerkt geeft dit : 2x/(1+x2)

b) Stel Bgsinx = a
Dan is sina = x
en kun je ook cosa uitdrukken in functie van x
sec(4a) = 1/cos(4a)
En cos(4a) = 1 - 2.sin22a = ...
Je vindt dan : sec4a = 1/cos4a = 1/(1-8x2+8x4)

Lukt het zo?

LL
vrijdag 4 september 2009

©2001-2024 WisFaq