Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functieonderzoek

Van de functie f:x-y=(x2-4)/(3x2+5x-2) moet ik domein, bereik, snijpunten x- en y-as, nulwaarden, tekenverloop, FWT, grafische voorstelling bepalen maar ik vond het te moeilijk en het lukte me ook niet. Kunnen jullie me aub zo vlug mogelijk helpen. Bedankt.

melisa
2de graad ASO - dinsdag 25 augustus 2009

Antwoord

Snijpunt met de y-as: dan is x=0. Dat kan niet al te moeilijk zijn.
Snijpunten met de x-as: dan is y=0. Los dus op (x2-4)/(3x2+5x-2)=0.
Zijn de nulwaarden iets anders dan de snijpunten met de x-as? Dan hoor ik het graag.
Nu ben je al een heel eind op weg naar het tekenverloop.
Wat een FWT is weet ik niet.
En de grafische voorstelling staat hieronder.

hk
dinsdag 25 augustus 2009

©2001-2024 WisFaq