Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nog meer dozen...

Doos A bevat 12 onderdelen, waarvan er 3 defect zijn. Doos B bevat 8 onderdelen, waarvan er 1 defect zijn. Als 1 van de onderdelen defect is en het andere niet, wat is dan de kans dat het defecte onderdeel uit doos B komt?
Ik dacht aan 3/32 maar dit is blijkjbaar fout...

Elisa
Student universiteit - zondag 15 december 2002

Antwoord

Op Dozen staat een vergelijkbare vraag. In dit geval zijn er twee mogelijkheden:

1. Het onderdeel uit A is defect en uit B niet
2. Het onderdeel uit A is goed, maar die uit B is defect.

Deze kansen reken je uit en tel je op.
Dus

1. P(A defect en B niet)=3/12·7/8=...
2. P(B defect en A niet)=9/12·1/8=...
..en dan optellen en dan heb je 't.

WvR
zondag 15 december 2002

©2001-2024 WisFaq