Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Enkele vergelijkingen zitten me dwars
1) 2log(x)·4log(x)·8log(x)= 4/3
=(1/6)·2log(x)·2log(x)·2log(x)= 2log(24/3)
(zet op gelijk grondtal)
En dan weet ik niemeer wat ik met (2log(x))3 moet doen.

Deze vergelijking weet ik gewoon nie waar beginnen:
2) alog b= blog a

Deze zit ik ook vast:
3) 5log x= xlog 5
= 5log x/5log 5-5log 5/5log x= 0

Izy
3de graad ASO - maandag 25 mei 2009

Antwoord

1)
Dit zou ik zo aanpakken:

q59419img1.gif

2)
Sla ik nog even over....

3)
q59419img2.gif

Dit laatste resultaat geeft je wellicht een idee voor 2). Ik zou zeggen probeer dat nog 's een keer...

WvR
maandag 25 mei 2009

©2001-2024 WisFaq