Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dozen

Doos A bevat 9 onderdelen, waarvan er 4 defect zijn. Doos B bevat 5 onderdelen, waarvan er 3 defect zijn. Men neemt lukraak een onderdeel uit elke doos.
*Wat is de kans dat geen van beide onderdelen defect is
*Wat is de kans dat juist 1 van de 2 onderdelen defect is
*Als 1 van de onderdelen defect is en het andere niet, wat is dan de kans dat het defecte onderdeel uit doos B komt

Mortie
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 13 december 2002

Antwoord

P(A-defect)=4/9
P(A-niet defect)=5/9
P(B-defect)=3/5
P(B-niet defect)=2/5

P(beide niet defect)=5/9·2/5=10/45
P(één defect)=5/9·3/5+4/9·2/5=23/45
P(B-defect|één defect)=(4/9·2/5)/(23/45)=8/23

Zie Kansrekenen 1a

WvR
vrijdag 13 december 2002

©2001-2024 WisFaq