Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De sinus of cosinus aflezen in een éénheidscirkel

Hoe kan ik de sinus of cosinus aflezen in een éénheidscirkel?

Niels
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 5 april 2009

Antwoord

Dag niels,

Onderstaande link is een applet waarin je antwoord krijgt op je vraag.
Het komt neer op de stelling van Pythagoras:
x2+y2=r2 en in de eenheidscirkel geldt: r=1.
In dat geval geldt: x=cos(a) en y=sin(a), met a = hoek tussen de getrokken straal van de cirkel en de positieve x-as.

Goniometrische cirkel

Voor een eerder behandelde vraag over dit onderwerp, waar ik ook bovengenoemde applet vandaan heb gehaald, had je bijvoorbeeld kunnen vinden op Wat is de sinusfunctie?

Succes,
Lieke.

ldr
maandag 6 april 2009

©2001-2024 WisFaq