Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte berekening

Gegeven functie

f(x)=(1+x2)
a=-1
b=1

Bereken de oppervlakte onder de grafiek van de aangegeven functie f(x) tussen de lijnen x=a en x=b

Grafiek heb ik geschetst hoe ga ik dan verder ?

ivo
Student hbo - dinsdag 17 maart 2009

Antwoord

Door een geschikte integraal uit te rekenen, toch?
In dit geval:

-1ò1(1+x2)dx

hk
dinsdag 17 maart 2009

©2001-2024 WisFaq