\require{AMSmath} Goiniometrische vergelijking oplossen hoi ik doe zelfstudie ik had een vraag bij een oefening:los de vgln 4sin1/2(x+5)=3 op.dan begin ik met 2 sinus delen te maken om ze te vergelijken:sin1/2(x+5)=3/4=sin(p/3)2=sinp2/9dan ga ik de x berekenen:1/2(x+5)=p2/9+k2p = (x+5)=2p2/9+k4p= 2p2/9 -5 +k4p = (2p2-45)/9 + k4puitgerekend = -2,806+k4pof: 1/2(x+5)= p-p2/9 +k2p=1/2(x+5)=(9p-p2)/9 + k2p= x+5= (18p-2p2)/9 + k4p= x= (18p-2p2-45)/9 + k4puitgerekend = -0,910 + k4pDit klopt niet met de oplossingen in het boek dat ik heb, daar staat:x=-3,304+k4p of x=-0,413+k4pik zie niet wat ik verkeerd heb gedaan.bedankt. Aniek 3de graad ASO - zaterdag 28 februari 2009 Antwoord Ik begrijp niet wat je allemaal doet. Op grond van welke 'regels' kom je aan sin(p/3)2? Waarom zou dat gelijk moeten zijn aan sin1/2(x+5)? Of 3/4?Of moet de opgave misschien 4sin2(1/2(x+5))=3 zijn? WvR zaterdag 28 februari 2009 Re: Goiniometrische vergelijking oplossen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoi ik doe zelfstudie ik had een vraag bij een oefening:los de vgln 4sin1/2(x+5)=3 op.dan begin ik met 2 sinus delen te maken om ze te vergelijken:sin1/2(x+5)=3/4=sin(p/3)2=sinp2/9dan ga ik de x berekenen:1/2(x+5)=p2/9+k2p = (x+5)=2p2/9+k4p= 2p2/9 -5 +k4p = (2p2-45)/9 + k4puitgerekend = -2,806+k4pof: 1/2(x+5)= p-p2/9 +k2p=1/2(x+5)=(9p-p2)/9 + k2p= x+5= (18p-2p2)/9 + k4p= x= (18p-2p2-45)/9 + k4puitgerekend = -0,910 + k4pDit klopt niet met de oplossingen in het boek dat ik heb, daar staat:x=-3,304+k4p of x=-0,413+k4pik zie niet wat ik verkeerd heb gedaan.bedankt. Aniek 3de graad ASO - zaterdag 28 februari 2009
Aniek 3de graad ASO - zaterdag 28 februari 2009
Ik begrijp niet wat je allemaal doet. Op grond van welke 'regels' kom je aan sin(p/3)2? Waarom zou dat gelijk moeten zijn aan sin1/2(x+5)? Of 3/4?Of moet de opgave misschien 4sin2(1/2(x+5))=3 zijn? WvR zaterdag 28 februari 2009
WvR zaterdag 28 februari 2009
©2001-2024 WisFaq