Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheid

hoe moet ik de volgende oefening omvormen zodat ik x kan afleiden? Deze oefening staat in mijn handboek maar in klas hebben de werkwijze voor dit geval niet gezien...

tan2(3x) 9

Mvg

jeanin
3de graad ASO - woensdag 18 februari 2009

Antwoord

De opgave moet je in de eerste plaats omvormen tot tan(3x)3 of tan(3x)-3.
Maak dan een schets van de grafiek van de functie f(x) = tan(3x), tezamen met de horizontale lijnen met vergelijking y = -3 resp. y = 3.
De snijpunten bepaal je vermoedelijk met een rekenmachine, maar als je die eenmaal hebt, dan zal het verder wel lukken denk ik.

MBL

MBL
vrijdag 20 februari 2009

©2001-2024 WisFaq