Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Procentuele groei

Hallo ik heb in myn boek een vraag die'k niet snap er staat: de waarde van een auto van 16.000,- neemt voor de verzekering ieder jaar met 25% af
a: waarom kun je hier met 0,75 vermenigvuldigen?(snapk niet:S)
b:neem de tabel over:
(bij de tabel word het eerst omlaag daarna omhoog als 0,75x doe das raar:S(snapk niet))

0 1 2 3 4 5 6
-------------------
16.000

c: hoeveel is de waarde van de auto na 7 jaar?
d: na hoeveel jaar is de waarde van de auto voor het eerst minder dan 1000?

Kzou het waarderen als jullie het uitlegden en de antwoorden gaven



Bedankt

Miley
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 14 februari 2009

Antwoord

16.000-25% van 16.000 = 16.000-0,25·16.000 = 16.000(1-0,25) = 16.000·0,75
Dus voor een waardedaling van 25% per jaar kun je ieder jaar met 0,75 vermenigvuldigen. Na 7 jaar is dus de waarde 16.000(0,75)7=2135,74.

kn
zaterdag 14 februari 2009

©2001-2024 WisFaq