Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunt X-as

Hallo,

Voor een wiskunde opdracht moet ik bij de volgende formule het snijpunt met de x-as analytisch bepalen:
0,00015x2-0,2+200.

Ik weet dat bij snijpunt x-as Y=0. Gebruik ik vervolgens de ABC formule dan kom ik erop dat D0 = en dus geen oplossing.

Als ik de formule plot komt er ook geen snijpunt met de x-as tevoorschijn. Is dit een fout in de opgave of doe ik iets verkeerd?


Gr.

De Vri
Student hbo - dinsdag 13 januari 2009

Antwoord

Beste De Vries,

Als er bij die 0,2 nog een x moet, dus:

y = 0,00015.x2 - 0,2.x + 200

Dan heb je gelijk, geen snijpunten met de x-as.

mvg,
Tom

td
dinsdag 13 januari 2009

©2001-2024 WisFaq