Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Hulpmiddelen

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Plaatjes en verhalen

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat

Wiskundeleraar


\require{AMSmath}

Hoe bereken ik de andere zijden?

Ik heb een driehoek van 90 45 45. De schuine zijde is 2 m hoe bereken ik de andere zijden?
Alvast bedankt!

Alexan
Student hbo - maandag 5 januari 2009

Antwoord

Bij zo'n driehoek zijn de twee rechthoekszijden gelijk en de stelling van Pythagoras geldt want je hebt immers te maken met een rechthoekige driehoek. Als a2+b2=c2 geldt en a=b dan geldt: a2+a2=c2 oftwel 2a2=c2.

In dit geval is c=2, dus 2a2=4 en daarmee kan je a wel berekenen denk ik.

Er zijn twee tekendriehoeken de 45°-45°-90°-driehoek en de 30°-60°-90° driehoek. Hieronder zie je ze staan:

q1751img2.gif


Je zou dus ook gebruik kunnen maken van verhoudingen.

WvR
maandag 5 januari 2009

 Re: Hoe bereken ik de andere zijden? 

©2001-2023 WisFaq