Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs

kunt u mij en beetje helpen met volgende bewijs?,
Alfa kort ik af met A

2secA = 1 + cosA sinA
-------- + --------
sinA 1+cosA

dit moet men bewijzen en ik denk dat als ik de tweede lid uitwerk, dat het zal lukken.
dus dan moeten we die breuken gelijknamig maken eh?
en als ik in de 1.breuk de teller en noemer vermenigvuldig met (1+cosA) en bij de tweede breuk de teller en noemer vermenigvuldig met sinA krijg ik 2/sinA heb ik het juist gedaan?

......
2de graad ASO - woensdag 19 november 2008

Antwoord

Hallo

Je opgave is niet zo heel duidelijk, maar ik ga er van uit dat je bedoelt:

2.cscA = (1+cosA)/sinA) + sinA/(1+cosA)

Voor het linkerlid geldt : 2.cscA = 2/sinA

Voor het rechterlid vindt je : 2/sinA

Dit klopt toch, niet?

LL
woensdag 19 november 2008

©2001-2024 WisFaq