Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiele functies

Hoi, ik heb morgen een proefwerk. Ik was aan het oefenen en kwam niet uit deze som:
De functie f is van het type f (x) = b·gx.
Op de grafiek van f liggen de punten (1,27) en (4,8). Geef een functievoorschrift van f.
Hoe pak je dit aan?
Alvast bedankt!

Mehtap
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 november 2008

Antwoord

Mehtap,
Uit de gegevens volgy:b.g=27 en b.g4=8.Op elkaar delen geeft:g=2/3.Zo duidelijk?

kn
maandag 17 november 2008

 Re: Exponentiele functies 

©2001-2024 WisFaq