Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijzen

ik begrijp deze opgave niet . Ik weet niet hoe ik tewerk moet gaan en van waar ik moet vertrekken.

Zou u mij kunnen helpen aub??

vraag :
Bewijs de volgende gelijkheden voor elke a waarvoor de twee leden zinvol zijn.

a) cos4a-sin4a = 2cos2a-1
b) sin4a + cos4a = 1-2sin2a. cos2a
c) cot2a . cos2a = cot2a-cos2a
d) 1/sin2a + 1/cos2a = 1/sin2a. cos2a
e) 1/tana + 1/cota = tana + cotana
f)sin2a-cos2a
______________________ = tana - cota
sina . cosa

g) 1-tana cota-1
---------- = -----------
1+tana cota+1

h)tana-cota
---------------- = 1 - cota
1+tana

i) 1+tan2a 1-cos2a
----------- = -----------
1+cot2a 1-sin2a

j) 1 1 2
-------- + ------- = -------
1- sina 1+sina cos2a


k) 1+cosa 1-cosa 4cota
----------- - ------------ = ----------
1-cosa 1+cosa sina


Alvast bedankt,

...
2de graad ASO - maandag 3 november 2008

Antwoord

Je stelt wel erg veel vragen tegelijk, zeg! Bovendien kun je in onze database al een heleboel gelijksoortige vragen vinden en ten slotte: de spelregels zeggen dat je iets moet laten zien van je eigen inspanningen.
Toch geef ik je graag wat hulp bij voorlopig 3 van je vragen.
a) Gebruik dat a4 - b4 = (a2 - b2)(a2 + b2).

b) Breng het stukje 2sin2acos2a eens naar rechts. Dan verschijnt links een volledig kwadraat.

d) Gebruik dat 1/a2 + 1/b2 gelijk is aan a2 + b2/a2b2

MBL

MBL
maandag 3 november 2008

 Re: Bewijzen 

©2001-2024 WisFaq