Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verloop goniometrische functie

fn(x)=sin(x)+1/n·sin(nx)
dom[0,p]

Onderzoek voor welke waarden van n het absolute max. van fn wordt bereikt voor x= PI/2

Hoe moet ik deze opgave oplossen?
Als het kan, zou ik graag hebben dat iemand me de methode uitlegt, zodat ik ze ook op andere oefeningen kan toepassen.

Alvast bedankt!

Brent
3de graad ASO - dinsdag 7 oktober 2008

Antwoord

Differentieer fn: f 'n(x)=cos(x)+cos(nx).
Vul nu x=1/2p in: f '(1/2p)=0+cos(1/2pn)=cos(1/2pn)
Stel f '(x) gelijk aan 0:
cos(1/2pn)=0
1/2pn=1/2p+kp
Los op naar n, en ga na wanneer het een maximum of een minimum betreft.

hk
woensdag 8 oktober 2008

 Re: Verloop goniometrische functie 

©2001-2024 WisFaq