Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toepassingen van exponentiële functies

Een radioactief isotoop heeft een halveringstijd van 16 dagen. Je wenst na 30 dagen 30g van het isotoop over te houden. Welke hoeveelheid moet je dan aanvankelijk hebben?

Hoe moet ik hier aan beginnen? Heeft u een hint of wel uitleg? Uitkomst moet zijn b=110g
Groetjes en bedankt

yann
3de graad ASO - dinsdag 9 september 2008

Antwoord

Noem de groeifactor van de exponentiele afname g. Er geldt:

g16=0,5

Bereken hiermee de groeifactor per dag. Er moet dan gelden:

b·g30=30

Met de waarde van g hierboven kan je dan b (=hoeveelheid waarmee je start) berekenen.

WvR
dinsdag 9 september 2008

 Re: Toepassingen van exponentiële functies 

©2001-2024 WisFaq