Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinusoïden

Ik heb de formule, N=1.5cos(2/3p(t-0.5))+3.5 met domein [0.10]. de perioden is dus 2/3p. Maar het assenstelsel loopt van 0 tot en met 10. Voor hoeveel vakjes moet ik dan 1 p nemen. Ik mag niet met kommagetallen werken alleen met delen van p zoals 1/3 enz.)Hoe weet ik hoeveel p 10 vakjes zijn?

Alvast bedankt.

Sandra
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 7 september 2008

Antwoord

Volgens mij gaat dat niet helemaal goed. De algemene vorm voor een cosinusfunctie ziet er zo uit:

q56411img1.gif

c: evenwichtsstand
A: amplitute
T: periode
t0: verschuiving naar rechts

In jouw geval gaat het dus om:

c=3,5
A=1,5
T=3

En je 'begint' met een hele periode in het punt P(1/2,5) en dan steeds een volledige periode van 3 naar rechts en/of naar links...

q56411img2.gif

Op Periodieke functies kan je nog wat voorbeelden en oefeningen vinden met de sinusfunctie.

Helpt dat?

WvR
zondag 7 september 2008

©2001-2024 WisFaq