\require{AMSmath} Vergelijking met lettervormen hey wisvaq, heb een vergelijking van de vorm: 4x2+2(2a+b)x+a2+ab=0 als ik dit begin uit te werken krijg ik: 4x2+4ax+2bx+a2+ab=0 lijken mij iets te veel factoren heeft u een oplossing? bedankt alvast. michae Student hbo - woensdag 27 augustus 2008 Antwoord Het valt mee: 4x2+4ax+2bx+a2+ab= 4x2+2x(a+a+b)+a(a+b)= (2x+a)(2x+a+b) Maar kom er maar 's op! WvR donderdag 28 augustus 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hey wisvaq, heb een vergelijking van de vorm: 4x2+2(2a+b)x+a2+ab=0 als ik dit begin uit te werken krijg ik: 4x2+4ax+2bx+a2+ab=0 lijken mij iets te veel factoren heeft u een oplossing? bedankt alvast. michae Student hbo - woensdag 27 augustus 2008
michae Student hbo - woensdag 27 augustus 2008
Het valt mee: 4x2+4ax+2bx+a2+ab= 4x2+2x(a+a+b)+a(a+b)= (2x+a)(2x+a+b) Maar kom er maar 's op! WvR donderdag 28 augustus 2008
WvR donderdag 28 augustus 2008
©2001-2024 WisFaq