\require{AMSmath} Verloop van functies HalloIk heb een vraagje. Opdracht: Bespreek de familie functies f(x)=x4+x3+mx2 met m als reële parameter. Bepaal in het bijzonder de waarde van m waarbij het aantal kritieke punten verandert.Ik kom 9/32 uit maar het moet 9/8 zijn. Hieronder zie je hoe ik het gemaakt heb.f(x)=x4+x3+mx2f'(x)=4x3+3x2+2mx =x(4x2+3x+2m)9-32m=0 32m=9 m=9/32Kunt u mij zeggen waar mijn fout zit?Dank bij voorbaat Yannic 3de graad ASO - zondag 15 juni 2008 Antwoord Ik zie geen fout, m=9/32 is inderdaad de waarde van m waarbij je overgaat van het enkel het extremum in x=0 naar twee bijkomende extrema. cl zondag 15 juni 2008 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
HalloIk heb een vraagje. Opdracht: Bespreek de familie functies f(x)=x4+x3+mx2 met m als reële parameter. Bepaal in het bijzonder de waarde van m waarbij het aantal kritieke punten verandert.Ik kom 9/32 uit maar het moet 9/8 zijn. Hieronder zie je hoe ik het gemaakt heb.f(x)=x4+x3+mx2f'(x)=4x3+3x2+2mx =x(4x2+3x+2m)9-32m=0 32m=9 m=9/32Kunt u mij zeggen waar mijn fout zit?Dank bij voorbaat Yannic 3de graad ASO - zondag 15 juni 2008
Yannic 3de graad ASO - zondag 15 juni 2008
Ik zie geen fout, m=9/32 is inderdaad de waarde van m waarbij je overgaat van het enkel het extremum in x=0 naar twee bijkomende extrema. cl zondag 15 juni 2008
cl zondag 15 juni 2008
©2001-2024 WisFaq