Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand tussen parabolen minimaliseren

Beste Wisfaq,

Ik vroeg me af hoe ik de minimale afstand tussen 2 niet snijdende parabolen zou kunnen berekenen. Ik heb als voorbeeld f(x)=x2 en g(x)=-x2-2x-2 genomen.
Wat ik heb gedaan is het verschil in y- en x-waarden genomen en deze ingevuld als A en B in de stelling van pythagoras (A2 + B2 = C2). Als volgt probeerde ik deze functie te differentieren. Hier komt echter geen goed antwoord uit :(. Kunnen jullie me vertellen hoe ik dit zou kunnen oplossen?

Groeten,

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 25 mei 2008

Antwoord

Pieter,
Gezochte afstand= f(x)-g(x)=2x2+2x+2 en is minimaal voor x=-1/2.

kn
zondag 25 mei 2008

 Re: Afstand tussen parabolen minimaliseren 

©2001-2024 WisFaq